Disclaimer & Credits © Craniokracht
Voor alle activiteiten van Sophia Pothoven, Cranio sacraal therapie, hierna S. Pothoven CST genoemd, geldt de persoonlijke verantwoordelijkheid van de cliënt(e) voor zijn/haar eigen gezondheid en van zijn/haar kind(eren) en het gebruik van het eigen gezonde verstand. S.Pothoven CST is niet bevoegd om medische diagnoses te stellen.

Dit betekent dat S.Pothoven CST de cliënt(e) altijd adviseert contact op te nemen met de eigen huisarts of specialist om fysieke en/of emotionele klachten kenbaar te maken en via de reguliere gezondheidszorg te laten onderzoeken.

De cliënt(e) is zelf verantwoordelijk voor het voortzetten van de medische behandeling/zorg of medicatie. Het aanbod van S. Pothoven CST valt onder Alternatieve/Complementaire Geneeswijze en onder Beweegzorg (VGZ groep) en ondersteunt het gezondheidsproces van de cliënt(e).

De ervaringen en effecten kunnen zeer krachtig en effectief zijn, maar S.Pothoven CST kan geen belofte of garantie geven over de uitkomsten of resultaten van de sessies. Voor aanvang van de behandeling/sessies dient een behandelovereenkomst/intake ondertekent te worden door zowel de cliënt(e) (of onder de 16 jaar door beide -gescheiden- ouders) als de therapeute S.Pothoven.

Dit is in het kader van de wet op de geneeskundige behandeling (WGBO 1995) voor de toepassing van natuurgeneeskunde en craniosacraal therapie. Deze behandelovereenkomst/intake dient o.a. voor de transparantie tussen cliënt(e) en de therapeute. Momenteel is een onderzoek gaande om het effect van craniosacraal therapie wetenschappelijk te bewijzen. Zodra hier meer over bekend is zal S.Pothoven CST dit op de website vermelden.

De activiteiten zoals S.Pothoven CST deze vorm geeft en hun effecten zijn niet wetenschappelijk bewezen. S.Pothoven CST doet er alles aan om de kwaliteit van haar activiteiten te waarborgen door:
– lidmaatschap van beroepsregister RBCZ (2020)
– lidmaatschap van beroepsregister NCSV ( 2020)
– lidmaatschap van S.C.A.G. (2020)
– Diploma Cranio Sacraal Therapie Peirsman (2013)
– EHBO / reanimatie
– Medische Basiskennis
– Jaarlijks bijhouden van actuele bijscholing / nascholing en intervisie
– Indien nodig neemt S. Pothoven CST contact op met de huisarts of specialist van cliënt(e)
om het gezondheidsproces van cliënt(e) af te stemmen en kwaliteit te waarborgen
– In verkeer met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en de Klacht- en
Tuchtregeling van de RBCZ.
– Privacywet AVG. Als jouw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens
in jouw dossier. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

©2021 Sophie Pothoven webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?