Nederlands Espanol English

Profiel

Iets over mezelf

Ik ben in 1964 geboren in het Gelderse Apeldoorn, in een middenstandsgezin, met twee kinderen waarvan ik de jongste dochter ben, ik heb nog een oudere zus. Ook ben ik moeder van twee inmiddels volwassen kinderen.

Rond mijn 40ste levensjaar ben ik nadat ik zelf een burn-out heb gehad begonnen met het volgen van therapie, trainingen en opleidingen op het gebied van psychotherapie en lichaamswerk. Ik heb ervaren hoe belangrijk het werkelijke contact is in de begeleiding die ik ontving, naast de methodieken die gebruikt werden.

Alles rondom contact is dan ook de rode draad in mijn leven en werk. Het is fijn om te kunnen werken vanuit authenticiteit en tegelijkertijd mijn professionele kennis en ervaring in te kunnen zetten. Tijdens mijn werk als sportmasseur werd ik me bewust van het ritme van de schedel. Ik ben me erin gaan verdiepen en kwam terecht bij de PCSA, Peirsman Cranio Sacraal Academie, in Bussum. De Cranio-Sacraal therapie die hier onderwezen wordt spreekt mij erg aan, het is een non-invasieve behandelwijze die alles combineert wat ik in mijn leven geleerd heb.

Vanuit de stilte die de cranio therapie geeft kom ik samen met de cliënt terecht bij de kracht die in ons allemaal leeft, die we misschien vergeten waren maar nog steeds aanwezig is. Dit is de plaats waar heling ontstaat. Ook combineer ik NLP/TA (Neuro Linguïstisch Programmeren / Transactionele Analyse) en familieopstellingen met deze therapievorm.

Klik hier voor mijn CV. (PDF document)

 

Thuis
alsof je een plek bereikt
om je heen kijkt en weet
dat je thuis bent.

alsof je het kende
voor je het zag, er geweest was
voor je er zou komen.
zo thuis.

Kees Spiering