Nederlands Espanol English

Hoe verloopt een behandeling?

Een Cranio-Sacraal sessie duurt ca. 1 uur met uitzondering van de eerste sessie die 1,5 uur duurt i.v.m. het intake gesprek.

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel, waarbij het raadzaam is om loszittende kleding te dragen. Vaak worden de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen aangeraakt.

De technieken zijn zacht en nooit invasief. Soms wordt er in stilte behandeld maar indien de lichamelijke blokkade een emotionele historie heeft die nog niet is opgelost is kan het zijn dat er een SER (SomatoEmotional Release) sessie volgt. Hierbij begeleid ik de cliënt bij de lichamelijke identificatie en verdrijving van de blokkade en bij het opnieuw beleven en verwerken van onplezierige en/of traumatische gebeurtenissen.

Het is van belang dat na een sessie veel water wordt gedronken zodat de afvalstoffen die vrij komen goed afgevoerd kunnen worden.

De ervaring leert dat je minstens 3 behandelingen nodig hebt om te ervaren wat Cranio-Sacraal therapie voor je kan doen. Het ligt niet vast hoe het verloop van een behandeling er uit gaat zien. Bij sommige klachten is een behandelduur van 3-5 sessies voldoende, andere klachten vergen meer tijd.