Nederlands Espanol English

Cranio-Sacraal Familieopstellingen

Alles heeft zijn plaats
Het water van de rivier
De oevers ernaast

J. Kruit

 

Ons leven kent van jongs af aan vele systemen, zoals gezin, school, familie, organisatie. De regels en wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Het wordt steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke problemen een systemische oorzaak hebben.

Bert Hellinger was de grondlegger van deze vrij nieuwe therapie. Het doel hierbij is om de verborgen(geheimen) belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Er vervolgens naar te kijken en een andere positie in te nemen, waardoor de dynamiek verandert en de mensen en het hele systeem gezonder kunnen functioneren.

Hoe gaat dit in zijn werk? Na een gesprek over de feiten uit je stamboom is het mogelijk tijdens een cranio sessie via een (familie)opstelling inzicht te krijgen in wat er speelt en kun je jouw oorspronkelijk plek weer in nemen.

Indicaties voor een opstelling:

Relatieproblemen, echtscheiding, incest, destructieve relaties.

Familie problematiek:

Familiedrama's zoals zelfmoord, abortussen, miskramen. Oorlogsverleden in de familiegeschiedenis. Zwart schaap van de familie(buitengesloten familielid). Rouw niet kunnen nemen. Buitenechtelijk kind. Buitenechtelijke relaties. Adoptie.